Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Viseljünk divatos, hosszú, színes sálat megfázás és depresszió ellen!

2008.01.03

   Kép Sokan panaszkodnak, hogy a hidegben megnáthásodnak, fáj a torkuk, pedig ez megelőzhető lenne a megfelelő ruhadarabok viselésével, például sapka, sál, kesztyű. Nincs is jobb a fagyos időben, mint beleburkolózni egy jó meleg, puha sálba. Ráadásul a téli kiegészítőkkel pompásan feldobhatjuk, üdíthetjük öltözetünket. Tévedés ne essék, a sálviseletnek is ugyanúgy van divatja, mint toalettünk bármely más darabjának! Nem mindegy tehát, hogyan viseljük a nyakmelegítőt. Hordhatjuk lazán áttekerve magunkon, vagy szorosan bebugyolálva torkunkat, esetleg egyik végét elől, a másikat pedig hátul lengethetjük, azonban a legtrendibb, ha kvázi hurkot kötünk a nyakunk köré, a sál két szárát elől lógatva. Mindez akkor sikkes, ha jó hosszú kelméből viseljük. A lényeg, hogy legyen a sál akár kötött és vastag, akár horgolt és vékony, ebben a szezonban a rendkívül hosszú dívik.

 

   A ruhák színeinek kiválasztásakor legjobb, ha megérzésünkre hallgatunk, ugyanis a színek hatással vannak ránk. Természetesen élhetünk tudatosan is a színekkel, de ne feledkezzünk meg a divatról sem.

 

 A fekete a gyász tükrözője, de lehet az új élet kezdetének a jele. A fehér a tisztaságot jelenti, valamint készséget a változásra. A vörös az élet jelképe, serkentő, a tűzzel is társítható, ezáltal sugalmazza a melegséget. A kék csökkenti a stresszt és fogyasztó hatású. A sárga kirobbanó erőt, határtalan éntudatot szimbolizál, megmozgatja agyunk kerekeit, logikus gondolkodásra sarkall. A zöld nyugtat, és figyelmessé tesz, valamint az élet teremtő, gyógyító, megújító erejére utal. A barna harmóniát teremt, kiegyensúlyozottá tesz.  A lila elkötelezettséget jelent a spiritualitáshoz, az egyéni szellemiség fejlődésére utal, de jelentheti az érzelmi támasz utáni vágyat is. A lila szín aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a koncentrálóképességet; fájdalomcsillapító és nyugtató hatása van testünkre.

 

   Idén a vöröses árnyalatok hódítanak a ruhák terén. Ezek a színek energiát adnak az élethez, egészséghez, bölcsességhez. Hagyjuk, hogy a borús, lehangoló téli napokon feltöltsön bennünket egy narancssárga, piros vagy bordó téli kiegészítő! Ne féljünk új színek kipróbálásától sem, a változás mindig jót tesz a léleknek, főleg a didergős, depresszióra hajlamosító időjárásban. Az élénk színek ráadásul jól mutatnak a fehér havas tájban; csak arra vigyázzunk, hogy a sapka, sál és kesztyű anyaga, színe és mintája harmonizáljon egymással.

 
   Ha igazán naprakészek szeretnénk lenni a divatban, és nem akarunk meghűlni, emellett jókedvünket és energiánkat akarjuk fokozni, vagy a stresszt ellensúlyozni, semmiképpen ne felejtsük otthon a meleg, színes és hosszú sálat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.