Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kultúránkért

Cikkek

„A ló lelki ékszer”

2008.02.29

     Kép Lovas nemzet a magyar- szoktuk mondani, ebből kiindulva a Hernád folyó bal partján fekvő Hernádnémeti pedig lovas falu. A településen minden korosztály kiveszi a részét a lóval való foglalkozásból: sok család tart hátast, a gyerekek egészen pici korban megtanulnak lovagolni, a községben nem meglepő, ha szembetalálkozunk egy-két lovassal, sőt nyári lovas táborokat is szerveznek, de feledhetetlen élmény a lovasok felvonulása is egy-egy rendezvényen.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kultúránkért | Hozzászólások: 0

Mesterkedő

2008.02.29

Kép A Miskolci Galéria termeit kéthetente szombatonként festéktől maszatos és lázasan dolgozó mesterkedő gyerekek töltik meg. A Miskolci Múzeumpedagógiai Műhely szervezésében képzőművészeti foglalkozáson vesznek részt, ahol az aktuális kortárs képzőművészeti kiállításról beszélgetnek és alkotnak vezetőikkel, Éliás István és Tuczai Rita rajztanárokkal-múzeumpedagógusokkal.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kultúránkért | Hozzászólások: 0

„Halál ellen kép az orvosság?”

2008.02.29

Kép Fejér Ernő, a fekete-fehér szociofotók és városképek készítéséről híres képzőművész a Miskolci Galériában egy különleges kiállítással búcsúzik az aktív fotografálástól. A grafikus és fotóművész a fotográfiai közelmúltat és a képzőművészeti jelent kapcsolja össze montázsaival, ahogy Ő mondja: „mert e két műfaj – inkább szögről, mint végről- könnyebben megfér egymás mellett”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kultúránkért | Hozzászólások: 0

„ A közös emlékezet gondozása”

2008.02.29

Kép A Miskolci Galéria jelentős szerepet tölt be a város és a megye kulturális-művészeti életében... Nem meglepő, hogy olyan embert választottak ismét az igazgatói posztra, aki maga is szívén viseli a kultúrát és a művészeteket. Bán András sokféle tevékenységet folytat: kiállításokat rendez, kritikákat, tanulmányokat, könyvet ír, filmet szerkeszt, kutat, oktat, a vizuális antropológia kiemelkedő művelője. Nem véletlen az sem, hogy 2006-ban Németh Lajos-díjjal tüntették ki.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kultúránkért | Hozzászólások: 0