Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A talp mint a test tükre

2008.01.04

A kínaiak már 5000 éve rájöttek a titokra, miszerint a szervek összeköttetésben állnak a talp pontjaival. Ezek a pontok az energiapályák kapcsolódásának helyei és reflexszerűen viselkednek, ami azt jelenti, ha ingereljük a talpon levő pontot, hatást gyakorolhatunk a hozzá kötődő szervre, például megszüntethetjük a fejfájásunkat a megfelelő pont masszírozásával. A talpon fellelhető minden szervnek, testrésznek a helye, úgynevezett reflexzónákat alkotva. A talp tulajdonképpen egy térképet képez belsőnkről.Kép

 

Miként vehetjük ennek hasznát? A módszert bárki elsajátíthatja, ha megtanulja melyik pont, hol helyezkedik el, majd ujjbeggyel körkörös masszírozó mozdulatokat végez.

 

Az eljárás nem más, mint a reflexológia, vagyis talpmasszázs.  Először érdemes szakemberrel feltérképeztetni  talpunkat, aki megmondja, hol, milyen problémát talál, ugyanis a szervnek megfeleltethető ponton lerakódások, fájdalom jelezheti a bajt, majd ennek ismeretében  javasolja a masszírozást, hogy a  lerakódott kristályok fellazuljanak, valamint a méreganyagok kiürüljenek.

 

Miért jó a talpmasszázs? Mert a masszírozás az érintés erejével hat az emberre, általa beindul az öngyógyító folyamat, az energiaáramlás helyreáll. A talpmasszázs csökkenti a fájdalmat, serkenti a kiválasztást és a keringést. Nem utolsósorban betegségeket előzhetünk meg általa, vagy a meglévő bajokra használhatjuk kiegészítő kezelésként, úgy hogy nem kell mellékhatásoktól tartanunk és méreganyagokkal megterhelnünk a szervezetet, ráadásul magunk is elvégezhetjük.

 

Ellenjavaslat a láz és heveny betegség, azonkívül kisgyermekeknél, várandós anyáknál elővigyázatossággal kell alkalmazni.

 

A kúra elkezdése után ugyan felerősödhetnek a tünetek, fáradtságot érezhetünk, a vizelet elszíneződhet, de ez épp annak a jele, hogy beindult a méregtelenítő folyamat, és az évek óta leülepedett göböcskék a talpunkban kezdenek fellazulni, ezáltal pedig az érintett szervünk fellélegezhet. Ekkor nem szabad megijedni és abbahagyni a kezelést, néhány napon belül érezni fogjuk a változás jótékonyságát.

 

Azt hogy melyik pontot, hol találjuk, nem nehéz megtanulni, általában minden szerv azon a talpon tükröződik, amelyik oldalon elhelyezkedik a testen, néhány kivétellel, mert a fej pontjai kereszteződnek, vagy a kettős testrészek mindkét talpon fellelhetőek. A lábujjaktól a sarok felé haladva úgy helyezkednek el részeink a talpon, mint fejtől lefelé a testen.

 

Vegyünk egy konkrét példát: ha fejfájásunkat szeretnénk csillapítani, nem kell mást tennünk, mint a nagylábujjat masszírozni, mert ott található a fej reflexzónája.

Kép

 

Az egyszerűség kedvéért rárajzolhatjuk egy zoknira a reflexpontokat, így könnyedén beazonosíthatjuk, ha felhúzzuk. A kézi masszázs helyett használhatunk különféle labdákat, masszírozó botot, de ne felejtsük el, hogy az érintést semmi sem pótolhatja.

 

Lényeges, hogy a masszázs alatt lazítsunk, előtte vehetünk egy nyugtató vagy frissítő lábfürdőt, és ha mindezt kellemes zene kíséretében tesszük, és olykor kiszabadítjuk lábunkat a zárt cipőből, tehermentesítjük, és néha mezítláb járkálunk, igazi testi-lelki harmóniát érhetünk el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.